Det följde med en stuga då vi köpte huset, ett riktigt original från kanske 60-talet eller så. Kan inte hela historian men den har en historia. Det är inget fel med stugan, bra omskött trots allt. Fönsterna behöver kanske lite kärlek och ytskikten inuti behöver sig en omgång också.
Tidigare ägarna hade hyrt ut stugan till ett företag så det var ingen som egentligen bott där.

Vår tanke med stugan var att få förvaring, trots ett nybyggt hus så fanns det inte mycket till förvaring. Som boende i lägenhet så är man van vid att ha en källare där man kan förvara säsongssaker och annat bråte man inte behöver just för stunden. Men i huset fanns en klädkammare och en groventré samt några få garderober (3 st).
Men också att få en gäststuga för långväga gäster.

Det viktigaste tyckte vi var att få i ordning taket, så att det inte helt plötsligt börjar regna in. Taket såg lite lappat ut och ja, ett nytt fräscht tak har nog inget hus sagt nej till. Så Micke tog en vecka ledigt och började riva.


Risigt tak, vet inte säkert när det är lagt men troligtvis då huset byggdes.


Bara plåt, direkt på trätak. Ändå hade vi tur då det inte läckt något alls på den sidan.


Här var det lappat… plåten alltså och där hade det en gång läckt men det var torrt nu. Snygga hål i taket, undra om pengarna tog slut här eller hur de tänkte? 🙂


Ser inte så illa ut. Micke lappade ihop taket och bytte ut det som kändes risigt.


På med papp och tjära skarvarna


Takläkt efter konstens alla regler


Ena halvan är klar.


Helt klart med nya vindbrädor och allt. Saknas bara hängrännor och stuprör.