I minnet är jag hemma

Kategori: Övervåning

Biorum

Vi har alltid gillat film, både jag och Micke, och vi har haft projektor med filmduk sedan kanske 2007 och har haft biokänsla hemma sedan dess. Naturligtvis ska vi ju ha biokänsla även här 🙂


Soffa måste man ju ha, vi köpte en soffa på IKEA som även kunde fungera som extrasäng till långväga gäster. Tyvärr var den oerhört obekväm att både sitta och sova i! Så den bytte vi ut efter nåt år till en bäddsoffa från MIO. En mycket skönare soffa och säng, med pocketresår, lyxigt!
Mattorna är köpta på IKEA och ska fungera som ljuddämpande vilket fungerar bra, det mesta ljudet kommer nerför trappan i alla fall.

Det vi inte har löst riktigt ännu är mörkläggning åt det här hållet. Till vänster i bild finns tre fönster åt väst, nordväst och sommartid blir det väldigt ljust både för biotittande och för den eller dom som sover här uppe.


Bioduken syns knappt vid gardinstången, vilket gör att biorummet kan fungera som både gästrum och mysrum då man inte vill se på film. Mörkläggningsgardiner finns bakom duken, bra både till bio och till övernattningsgäster.


Naturligtvis byggde vi en egen mediahylla i ek för filmer, mediaspelare och ljudstärkare. Och självklart är mediaspelaren uppkopplad så att vi kan komma åt Netflix härifrån!

Bygge av halvvägg

Huset har en stor härlig övervåning, öppen planlösning när den är som bäst egentligen. Tyvärr innebar den här öppna planlösningen att det var helt öppet vid trappan, så ett enda felsteg och man låg nere på bottenvåningen.

När vi flyttade in var Sebbe bara 5 år och att ha en sån öppen planlösning kändes lite väl riskabelt så vi bestämde oss för att sätta upp en halvvägg. På så sätt skulle vi även få in en handledare i trappan vilket också saknades.


Vägg under uppbyggnad, isolerad naturligtvis 🙂


I väggen bestämde vi oss för att sätta in fyra stycken betongglas, sånt man ofta ser i badrum. Det var för att få in lite dagsljus i trappan. Vi tyckte då att vi var modiga som satte in hela fyra stycken block, när vi var klara så konstaterade vi att vi nog kunnat ta några till 🙂

Vitmålad och snart klar. Saknas bara en bräda i ek som ska på som hyllplan.

Det jag gillar bäst med väggen är när solen ligger på i västfönstret och det bildas speglingar i snedtaket från betongglasen, det skapar en känsla av att vara under vattnet och titta upp mot vattenytan. Det blir också ett härligt ljus som når nästan ända ner i hallen.

© 2021 Birdhouse

Tema av Anders NorenUpp ↑