Redan i höstas började vi titta snett på en enorm hassel”buske” som stod vid sidan av huset. Den var enorm och gick några meter ut över gräsmattan.
Grannen och de som bodde här innan hade gemensamt gått ihop och köpte syrener som de planterat utmed tomtgränsen som en häck. Även bakom denna enorma hassel hade de satt små ynkliga syrenplantor som, enligt grannen, nog inte hade växt speciellt mycket på fem år. Inte ens äppelträdet som stod på behörigt avstånd verkade ha växt speciellt mycket då det hade stått nästan lika länge.

Klart man skyller på hasseln då 🙂

Så vi började såga ner stammarna, men det blev så mycket grenar och trästammar att vi fick ta en paus i sågandet och huggandet.
I mars satte vi igång igen och tyvärr har vi ingen riktigt bra bild på hur den såg ut förutom den här bilden som är tagen via köksfönstret


Översta bilden längst till vänster sen man ett buskage som nästan täcker grannens garage (man kan skymta taket). Det kan vara värt att nämna att själva stubben då står ca 3 m till vänster om husknuten och kanske en meter in från samma husknut.


Här syns stubbarna från busken, i bakgrunden syns kallförådet som är sammanbyggt med huset.


Vi beslöt att inte gräva upp stubben utan kortade ner stammarna så lågt det gick


och sen slog vi in Ecoplug i varje stamstubbe.

Nästa stora jobb var att få till gräsmattan, det var inte mycket gräs som vuxit under hasseln eftersom den hängt ner och nästan legat utefter marken. Plus att det var väldigt ojämnt med gropar och upphöjningar.

Stubbe får stå kvar, vi avvaktar med hur den kommer att se ut efter några månader med Ecoplug.