När man har bott ett tag i sitt hus så börjar man se saker man inte sett förut…
Efter ett år i huset grävde jag två L- formade rabatter vid trappan. Satte sten runt och sen hade jag väldigt svårt att få inspiration till dom.
Dels för att rådjuren glatt saboterade allt jag satte ner, tills Lavendeln kom ner i jorden. Den rörde de inte.
Men även för att det blev så himla linjärt och rakt och tråkigt…

Nu då vi har inhängnat hela den här delen så kom inspirationen igen.

Och det är ju självklart att vi ska ha kvartscirkelformade rabatter där istället.
Så fick det bli och idag har vi grävt. Jag ena sidan och Micke den andra… Det blev bara så himla bra! Jag är så sjukt nöjd att jag även la till 30 cm i radien mot vad jag planerat, vilket ger ytterligare 1 kvm mer i odlingsyta i vardera rabatt!
Jag är såååå nöjd 😄


Gamla rabatterna är borta och de nya är grävda.


lavendeln står kvar tillsammans med de växter som stod efter muren.


I med kant innan jorden fylls på, jag gillar den här kantenäven om den är rätt tuff att jobba med. Tanken är att en framtida robotgräsklippare ska kunna gånger den utan att den går sönder…. Gäller både kant och gräsklippare.

Fylld med jord i väntan på växter.

Klar med växter i, jag är riktigt nöjd!