Jordgubbarna som jag haft flera år på balkongen då vi bodde i lägenhet fick en av blomlådorna som jag snickrade ihop. Och de blommar för fullt där de står. Nästan så de har växt ur lådan.


Våra rabatter vid trappan.


Blomstertobak, det är inte alla som tycker om doften. Grannen gillar den inte sa hon men jag tycker den luktar gott och förhoppningsvis tycker inte rådjuren om den så de låter den vara. Än så länge står den sig, de har nafsat lite grann på vissa stänglar.

Sommardahlia, jag lyckas inte riktigt med vanliga dahlior men dom här sköter sig själva och har minst lika vackra blommor som dahliorna. Nån gång kanske jag ger mig på knölarna igen.


Röd sommardahlia


Gul sommardahlia


Vit sommardahlia.

I bilden ovan kan man skymta några buskar, det är ännu en rabatt vi har grävt under sommaren och planterat hallonbuskar, ’Mormorshallon’ (zon 4) och krusbär, ’Captivator’ (zon 5).

Här kan man också se att vi fyllt ut mot muren så att marken är i nivå med muren, istället för att det sluttade ner mot muren och att man såg de två översta stenarna på muren. Det blev riktigt bra tycker jag och det känns som om vi fått mer gräsmatta – på gott och ont.