I minnet är jag hemma

Månad: juli 2018

Stugan detaljfix

Så var det dags för ytterligare en stug-uppdatering, både på själva huset och här i bloggen ?

Idag handlar det om takfoten…
Den ska bli vit istället för brun som den är idag.


En förebild med brun takfot.


Vi började med att plasta in hela huset så att vi kunde slabba med färgen bäst vi ville.


Här kan man se första strykningen, vi grundade med en grundfärg först. Man sparar väldigt mycket tid och pengar på att grunda om man ska måla över en mörk färg med en ljus.


Förebild med mörk takfot


Halvvägs…


Närbild på hur bra grundfärgen täcker det bruna


Avtäckt och klart.


Vitt och fräscht.

Vi blev väldigt nöjda med resultatet, det blev liksom en ny stuga bara genom att måla över det bruna.

Trädgårdsdamm

Ibland är vi lite impulsiva, som med dammen ifjol. Där vaknade vi en morgon och fick för oss att vi vi borde ha en damm för alla bin som drack ur poolen. Så åkte vi iväg och köpte en formpressad 250 l kar som vi grävde ner.

Under vintern planerade vi lite med hur vi ville ha det och då våren kom fick Micke börja gräva…

Formen fick bli lite efter hur marken såg ut just där. Dammens placering var i stort sett redan bestämd efter både rabatter och trappan som går ner från altanen. Precis där var det en liten sluttning mot muren och grannen, så där fick vi istället bygga upp nånting för att få det plant.

Micke jämnar till kanterna.

Vi fick gjuta rätt så mycket för att få en stabil mur ner i slänten och det fick bli en del gjutning för att få hyllor och avsatser. Djupaste delen är ungefär 110 cm, mest för att vi vill ha fisk i dammen så småningom som ska kunna övervintra i dammen.

Vid den djupa delen förberedde vi för en liten brygga så man kan sitta och dingla med benen i vattnet en varm sommardag.

Först la vi ner en grövre markduk eller vad man ska kalla den för, den ska skydda själva dammduken från att skadas av underlaget.

Efter det var det dags för själva dammduken, det var knöligare än jag trodde att få ner den på ett bra sätt. Vår damm är djup med branta kanter så det blev mycket duk i botten. Men vi fick till det ganska bra tillslut…

Sen var det ”bara” att fylla upp dammen och rätta till dukens alla veck allteftersom. De enda blommorna som överlevt var näckrosorna så de fick genast varsin plats i dammen.

Vattenmätaren stannade på 2065 l!

Det blev till att köpa mer växter både i och runtom dammen.

Bryggan klar och växter både i och runtom dammen.

© 2021 Birdhouse

Tema av Anders NorenUpp ↑