I minnet är jag hemma

Månad: oktober 2014

Bygge av halvvägg

Huset har en stor härlig övervåning, öppen planlösning när den är som bäst egentligen. Tyvärr innebar den här öppna planlösningen att det var helt öppet vid trappan, så ett enda felsteg och man låg nere på bottenvåningen.

När vi flyttade in var Sebbe bara 5 år och att ha en sån öppen planlösning kändes lite väl riskabelt så vi bestämde oss för att sätta upp en halvvägg. På så sätt skulle vi även få in en handledare i trappan vilket också saknades.


Vägg under uppbyggnad, isolerad naturligtvis 🙂


I väggen bestämde vi oss för att sätta in fyra stycken betongglas, sånt man ofta ser i badrum. Det var för att få in lite dagsljus i trappan. Vi tyckte då att vi var modiga som satte in hela fyra stycken block, när vi var klara så konstaterade vi att vi nog kunnat ta några till 🙂

Vitmålad och snart klar. Saknas bara en bräda i ek som ska på som hyllplan.

Det jag gillar bäst med väggen är när solen ligger på i västfönstret och det bildas speglingar i snedtaket från betongglasen, det skapar en känsla av att vara under vattnet och titta upp mot vattenytan. Det blir också ett härligt ljus som når nästan ända ner i hallen.

Ogräs

Ända sedan vi flyttade in i juli har vi gått och dragit upp ogräs, mest på måfå och för att vi tyckt det sett ovårdat ut från vägen. Vi har nämligen massor av maskrosor och s.k. skräppor, mycket mejar vi ner med gräsklipparen men just skräpporna blev som en vagel i ögat tillslut. Fula, storbladiga höga växter överallt i gräsmattan som hela tiden växer tillbaka i storlek snabbare än gräset växer. Dessutom på ställen där vi inte alltid kunde gå med gräsklipparen, t.ex. i slänten mellan stugan och muren. Skräppor är tråkiga att titta på och ännu tråkigare att dra upp skulle det visa sig!

Här syns roten på en Skräppa som jag dragit upp. Jag höll på en hel helg med att gräva, dra och slita upp dessa otyg. Förhoppningsvis kommer de inte tillbaka!

Något mer vi besvärades av var getingar, så illa att vi fick ta dit Anticimex som sprutade. Tjejen som kom uppskattade till drygt 6 getingbon bara i takfoten och kallförrådet. Det hela började med att vi hade problem med tv:n och tog dit en kille som skulle titta på antennen. Han satte stegen mot taknocken där antennen sitter och sen tog han bort stegen lika snabbt för det välde ut getingar precis där han satt stegen.
Så vi tog ner en bräda runt hela takfoten på långsidorna och Micke satte nät runt om. Tyvärr fick vi aldrig upp nya brädor innan hösten kom så vi får ta det i vår istället.

© 2021 Birdhouse

Tema av Anders NorenUpp ↑